Esperi Care -konserni jatkaa vahvaa kasvuaan uudessa omistuksessa

Brittiläinen sijoitusyhtiö Intermediate Capital Group (ICG) ostaa Suomen johtaviin hoiva-alan toimijoihin kuuluvan Esperi Care -konsernin yhdessä eläkevakuutusyhtiö Eteran ja yhtiön toimivan johdon kanssa. Ostajien tavoitteena on kasvattaa Esperiä voimakkaasti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Esperi ostetaan pääomasijoittaja CapManilta.

Esperi tarjoaa kodinomaisia ja monipuolisia asumispalveluita ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille sekä vammaisille. Lisäksi Esperi tarjoaa työpaikkoja yli 4 000 alan ammattilaiselle ympäri Suomea. Suomen Punainen Risti perusti Esperin vuonna 2001, jonka jälkeen yritys on kasvanut pääomasijoittajien tuella voimakkaasti yhdeksi maan johtavista toimijoista.

”Olemme iloisia viime vuosien kehityksestä ja tyytyväisiä, että uusi omistajamme on sitoutunut Esperin kehittämiseen ja kasvutavoitteisiin. Yhteistyössä CapManin kanssa olemme kasvaneet vahvasti sekä orgaanisesti että yritysostoin. Olemme onnistuneet kasvustrategiassamme ja meillä on aina ollut hyvä omistaja jokaisessa yrityksemme kasvuvaiheessa. Olen luotsannut Esperiä jo 13 vuoden ajan ja tunnemme Suomen kunnat ja niiden lisääntyvät palvelutarpeet hyvin. Näiden vuosien aikana olemme ostaneet 80 sosiaalialan yritystä. Lisäksi meillä on tällä hetkellä rakenteilla 28 tehostetun palveluasumisen hoivakotia sekä viisi uutta Saga-palvelutaloa ympäri Suomea, joten tekemistä tuleville vuosille riittää”, kertoo Esperi Care Oy:n toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni. 

Esperi on Suomen nopeimmin kasvava hoiva-alan yritys ja sen liikevaihto nousee tänä vuonna 160 miljoonaan euroon. Yrityksellä on yli 100 hoivakotia, joissa on yhteensä 3 700 asukaspaikkaa. Esperin kasvu luo Suomeen tuhansia työpaikkoja, sillä uusiin hoivakoteihin tarvitaan hoitohenkilöstön lisäksi ateria-, siivous- ja rakennusalan työntekijöitä.

Esperin laatu ja maine ovat erinomaisia ja yrityksen kasvu on ollut vaikuttavaa. Näemme, että markkinoilla on vielä paljon kasvupotentiaalia esimerkiksi tulevan sote-uudistuksen myötä. Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista hoiva-alaa tuomalla innovatiivisia palveluita, kuten Saga-palvelukotien edustamaa välimuotoista asumispalvelua yhä useamman ulottuville Suomessa. Pyrimme kehittämään Esperin toimintaa jatkuvasti, sillä tavoitteenamme on laadukkaan ja hyvän hoivan varmistaminen”, kommentoi ICG:n Managing Director Timo Larjomaa.

ICG on Lontoon pörssiin listattu sijoitusyhtiö, joka sijoittaa muun muassa eurooppalaisiin sosiaali- ja terveysalan yrityksiin. ICG tuo Esperin toimintaan vahvan kansainvälisen kehitystiimin, jolla on laaja kokemus ja osaaminen toimialalta.

Myös eläkevakuutusyhtiö Etera jatkaa Esperin omistajana.

”Esperin toimintamalli ja korkealaatuiset palvelut ovat tunnettuja yli 150 kunnassa ympäri Suomen. Olemme olleet Esperin omistajina vuodesta 2011 ja haluamme olla mukana tukemassa Esperiä myös seuraavassa kasvuvaiheessa”, kommentoi Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme Esperiin. Olemme omistusaikanamme kasvattaneet Esperistä alansa valtakunnallista johtajaa panostaen samalla palvelun laatuun ja kehittäen uusia hoiva-alan konsepteja ja toimintamalleja tuettuun asumiseen. Yhtiö on omistusaikanamme luonut lukuisia uusia työpaikkoja ja investoinut osaavaan henkilöstöön, mikä on kestävän kasvun avain. Konsolidaatio yksityisellä hoiva-alalla jatkuu ja tästä on uuden omistajan sopiva jatkaa”, kommentoi CapMan Buyoutin senior partner ja Esperin hallituksen puheenjohtaja Markus Sjöholm.

Esperin toimitusjohtaja Aarnio-Isohanni jatkaa yrityksen toimitusjohtajana kasvattaen samalla omistustaan yli kymmeneen prosenttiin. Myös yrityksen muut avainhenkilöt jäävät osakkaiksi yhtiöön. Yritysjärjestely ei vaikuta Esperin asiakas- ja työsuhteisiin, jotka jatkuvat ennallaan. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan kesän aikana.

Haastattelupyynnöt ja lausunnot: 

Johtava viestintäkonsultti Maria Vaismaa, Miltton
maria.vaismaa@miltton.fi, p. 040 752 9198

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, Esperi Care
marja.aarnio-isohanni@esperi.fi, p. 0400 694 340

Managing Director Pohjoismaat Timo Larjomaa, ICG
timo.larjomaa@icgam.com, p. 040 634 5500

Senior partner Markus Sjöholm, CapMan Buyout
markus.sjoholm@capman.com, p. 040 50 80 121

 

Esperi Care Group: 

Esperi tarjoaa kodinomaisia ja monipuolisia asumispalveluita ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille sekä vammaisille.Teemme yhteistyötä yli 150 kunnan kanssa ja meillä on yli 3 700 asukaspaikkaa ympäri Suomea. Työllistämme 4 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja liikevaihtomme vuonna 2016 on yli 160 miljoonaa euroa. 

www.esperi.fi

 

ICG:  

Intermediate Capital Group (ICG) on vakavarainen brittiläinen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö, jolla on 27 vuoden kokemus pääomamarkkinoista. Olemme sijoittaneet pohjoismaisiin yrityksiin jo yli 25 vuoden ajan, ja toiminnassamme yhdistyvät joustavat rahoitusratkaisut, markkinoiden vahva paikallinen tuntemus sekä yrittäjähenkisyys. Rahastoissamme on hoidossa kansainvälisesti noin 21,6 miljardin euron edestä pääomia. Olemme listautuneet Lontoon pörssiin vuonna 1994 (kaupankäyntitunnus ICP) ja toimintaamme valvoo Iso-Britannian finanssivalvonta (FCA).

www.icgam.com

_______________________________________________________________________________

Lehdistötiedote 27.5.2016